VERSENYBESZÁMOLÓ NYITRÁRÓL

Horváth Gábor (Kecskemét) beszámolója

NYOLCAN VERSENYZÜNK NYITRÁN szombaton a 39. Szlovákia szenior atlétikai bajnokságán Kecskemétről.

Magyarországról mi leszünk a legnépesebb klub, csapat, ami  egy elismerést is jelent számunkra.  A versenyen az összes kategóriában elindulók nemenként, versenyszámonként abszolút rangsorban lesznek értékelve. Minden korosztály a saját világcsúcsával százalékosan van összehasonlítva , így kap egy pontszámot.A legmagasabb pontszámú lesz az első,második stb. helyezett.      

Hölgyek közül a Szekszárdon remek egyéni csúcsot futó Dr. Tóth Katalin ismételten szeretne faragni a 800m-s egyéni csúcsából. Jó eséllyel pályázik a dobogó bármelyik fokára, tagja lesz még a 4x100m-s váltónak is.

 Barna Évi a fedett pályás bajnokságon sérülést szenvedett, lassan ismételten elnyeri a régi formáját. Ezen a versenyen most magasugrásban, 1500 m-s síkfutásban próbál érmes helyen végezni. Ő is tagja a váltónak. Én bizakodom, hogy magasugrásban talán országos csúcsot fog ugrani.

 Háryné Staskó Anita a 200m-s síkfutásban, majd az 5000m-s síkfutásban áll rajthoz, reményeink szerint ő is beleszól az első helyek sorsába. Anita is tagja lesz a 4x100m-s váltónak.  Anita méltón pályázik a legszebben futó hölgy címre is.

 Jávorszky Sándorné – Böbe – ezen a versenyen 7 számban áll rajthoz, készülve a Magyar bajnokságra, majd a Németországi Európa bajnokságra. Böbe most a 80m-s gátfutásban, a 200m-s síkfutásban, magas és távol-ugrásban, súlylökésben, gerelyhajításban versenyez a többiekkel.  Zárásként a 4x100m-s váltóban fog futni.

Előre is tiszteletet érdemel, hogy ennyi számban fog indulni. Az Európa bajnokságon ha hétpróbában eredményesen akar szerepelni, úgy ezzel a gondolattal meg kell barátkoznia. Tiszteletet érdemel másrészt, hogy ezt nem kettő nap alatt, hanem 5 óra alatt teljesíti.  Reményeink szerint a hölgyek 4-5 tiszteletdíjat hoznak haza Kecskemétre.

 A férfiak közül Grosán Pál súlylökésben, kalapács vetésben, diszkoszvetésben áll be a dobókörbe.  Tanár úr korcsoportjában elismert versenyző, ő is érmes helyezésekkel fog hozzájárulni a kecskeméti sikerekhez.  Dr. Kosztelny Iván szeretne ismét egyéni csúcsot futni a 800m-s síkfutásban, majd az 1500m-s versenyben is hasonlót szeretne alkotni. A 4x100m-s váltóban képviseli a vegyes csapat színeit.  Jerkus Laci a „Leggyilkosabb” atlétikai versenyszámban a 400m-s gátfutásban áll rajthoz.  1 órás pihenő után a 200m-s síkfutásban próbál javítani az egyéni csúcsán. Ő is tagja a 4x100m-s vegyes csapatnak.

 Horváth Gábor gerelyhajításban próbálja megvédeni a sorozatban 4 éves korcsoportos első helyét.  Az uraktól 1-2 tiszteletdíjat várunk a versenyen.  Július 28.-án Budapesten lesz a XXX. Magyar szenior atlétikai bajnokság, a Szlovákia bajnokságán mintegy 250 fő áll rajthoz, jó felkészülésnek tekintjük a Nyitrai versenyt.

Szlovák sportbarátainkról is szeretnék elismerően nyilatkozni. Mindig szeretünk náluk versenyezni, mert nagyon szerteágazóan,felkészült versenybírói gárdával dolgoznak, a sportolók számának a növekedése is ezt bizonyítja.  Budapestre 15 fő utazik Kecskemétről a jövő heti országos bajnokságra, itt előreláthatólag 300 fő áll rajthoz.  Az előnevezések alapján 8-10 ország szenior atlétái adnak randevút egymásnak a Bátony utcai IKARUS pályán, melyek 10 órától 19 óráig fognak tartani.

TALÁLKOZUNK A SZAMOSZ OB-ÉN!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s